Creadomi hilights 2017

Ett bra år på många sätt, roligt och helt fantastiskt, men också fyllt med bakslag och tvivel, sådär som jag antar att det är att vara frilansare. Det här inlägget ska dock inte handla om några tvivel. Det är dom positiva upplevelserna jag vill minnas och spinna vidare på. Här kommer mina hilights från 2017.

 

Året började med att avsluta ett pågående inredningsuppdrag för Mälarstranden Bostäder som innebar inredning och iordningsställande av 3 st företagsbostäder. Koncept och inköpslistor var redan utarbetade från att ha projekterat likadana företagsbostäder tidigare under hösten. Ett jätteroligt jobb som jag är väldigt stolt över att ha genomfört och som lett till återkommande uppdrag för samma bolag under året. 

I mars stagade och fotograferade jag en visningslägenhet för Mälarstranden, en nyrenoverad 3 rum och kök. I samband med det uppdraget samarbetade jag med butiksmedlemmar från Arboga i Centrum, en förening för handel och besöksnäring, där jag fick möjligheten att använda mig av och kommunicera produkter från deras butiker. Ett genialiskt koncept som hade kunnat utvecklats till något stort och framgångsrikt i rätt kanaler, men tiden var inte rätt just då..

Jag kom dock att bli invald som ledamot i styrelsen i Arboga i Centrum i april och med detta öppnade sig nya dörrar, men mer om det längre fram…

I april signade jag lokal för Creadomi och började bygga podium till ett av skyltfönstrena (eller rättare sagt min sambo byggde, han är en bättre snickare ;) ) Har man ett skyltfönster ska man ju ta tillvara på det. Drömmen om en fotostudio för produkt- och miljöfotograferingar uppenbarade sig i och med detta kontrakt, men ett sådant projekt ligger ännu i framtiden..

Vid den här tidpunkten tog jag upp kunskaperna i Sketch-Up från min VMutbildning, gick på workshop hos Google om Youtubeproduktioner och läste på om kommunikationsstrategier i social media. Jag och Jossan, min kollega och vän, skissade idéer och målade i skyltfönstret i lokalen för glatta livet medan vi spånade på framtida uppdrag. Tänk om vi kunde jobba för ett attraktivt och inspirerande Arboga genom att dekorera alla tomma skyltfönster i staden? Tror ni inte staden skulle bli mer levande, lokalerna mer attraktiva och innehållet mer säljande då?

Ett jobb vi gjorde tillsammans var bland annat ett skyltfönster på Arboga station för Sturestaden.

Under sommaren sedan så hände något värt att slå på trummorna för. Jag genomförde Arbogas första homestaging i en liten etta som kom ut till försäljning via Svensk Fast och där slutpriset hamnade på 75000+. En prisökning på 60%. För säljaren så blev detta såklart en jättevinst även om det är små siffror i jämförelse med motsvarande kvadratmeterpris i de större grannstäderna. Men just därför ska vi jobba mer med visuell kommunikation i samband med bostadsförsäljningar i Arboga för att rikta intresset hitåt. Efterfrågan på bostäder är ju onekligen stor.

I föreningen Arboga i Centrum skedde det stora strukturella förändringar under hösten och jag fick uppdraget att projektera evenemangen för AIC. En Torglördag med Nostalgitema och en Torglördag med höst- och sopptema, samt Arboga Gammeldags Julmarknad. Jätteroliga uppdrag verkligen och jag fick använda mig av mina VM-kunskaper i kundvarv och exponering för att skapa attraktiva och säljande marknader. Men med ett engagemang i ett föreningsliv kommer också ideellt arbete. Utöver dessa projekteringar var jag med och jobbade för att kvalitetssäkra rutiner och administration bakom evenemangen och det tog mycket av min tid, men det var också så kul och jag tänkte att det skulle ge mig viktiga erfarenheter.

Torglördag, Nostalgi. Aug -17

Torglördag, Höst- sopptema. Okt-17.

Arboga Gammeldagsjulmarknad. Dec- 17

Under hösten hann jag även med en fotostyling i Västerås tillsammans med ett företag som erbjuder styling och foto som helhetskoncept inför bostadsförsäljningar. Det jobbet passade mig bra och jag ser fram emot att jobba mer med det 2018.

Foto: Gabriella Lindblom, Utsikten Foto.

Foto: Gabriella Lindblom, Utsikten Foto.

Sista halvåret satte verkligen fart på företaget och det blev så mycket jobb så att lokalen och mina egna sociala medier fick pausa. Jag har hur mycket material som helst som jag samlat på mig och som jag tänkt kommunicera ut, men eftersom jag har två småbarn så tar dom förstås all min andra lediga tid. Att lägga fokus på rätt saker och hålla mig till normal arbetstid är något jag måste bli bättre på 2018. Man kan inte göra mer än sitt bästa. 

Jag är så tacksam för allt jag fått uppleva och göra det här året och jag ser verkligen fram emot alla spännande utmaningar 2018. Äntligen lever jag min dröm. 

Kommentarer

Denna post har inte fått några kommentarer ännu, klicka här för att lämna en kommentar.

Lämna en kommentar

Rekommenderat

Inredning och fotografering av visningslägenhet

I slutet på förra veckan jobbade jag och min toppassistent Jossan på ett superkul uppdrag, att inreda en tom visningslägenhet på 3 rum och kök ...

#homestyling #inredning #inspiration #uppdrag

Framtidens detaljhandel - tre trender

Jag och min partner in crime Jossan tog oss till möbelmässan för en snabbvisit i fredags. Eftersom vi båda är knutna till butikskommunikation så var ...

#visual-merchandising

Utvecklingen inom interiördesign

Denna vecka startar Stockholm Design Week och det innebär en hel veckas frossande av events och showrooms runt om i Stockholm för den design- och inredningsintresserade.  ...

#inspiration #trender #visual-merchandising

Vikten av att omvärldsbevaka för att lyckas med sin försäljning

Jag älskar att IKEA är så trend- och samhällsmedvetna och hela tiden ligger steget före när det kommer till att erbjuda produkter och inredningslösningar utifrån människans ...

#inspiration #trender #visual-merchandising

Inredningstrender 2017

Säga vad man vill om trender, men vi influeras och inspireras av det som finns runt omkring oss på ett mer eller mindre omedvetet plan ...

#inredning #inspiration #trender

Senaste bloggposterna

Homestaging med renoveringsinsatser, före och efter

Januari, februari, mars, april, maj, Poff, september, oktober, november, december. Lite så känns det. Denna sommar har verkligen sprungit förbi. Jag har mest jobbat faktiskt ...

#foreefter #homestyling

Upplevelser inom butikshandel

E-handeln kommer inte att ta över världen. Butikshandel kommer inte att dö ut. Det handlar inte om att välja sida utan att integrera dom två ...

#visual-merchandising

Inspirerande inredning från handeln i Arboga

Detta inlägg är ett samarbete med Creadomi, Föreningen Arboga i Centrum och Mälarstranden Bostäder. I Arboga finns flera små fristående butiker med stor mångfald i utbud. I ...

#inspiration #visual-merchandising

Inredning och fotografering av visningslägenhet

I slutet på förra veckan jobbade jag och min toppassistent Jossan på ett superkul uppdrag, att inreda en tom visningslägenhet på 3 rum och kök ...

#homestyling #inredning #inspiration #uppdrag

Fingers crossed!!

Sjukdommar kommer och går här hemma. Vi fick tillbaka magsjukan i fredagsnatt efter att ha haft den för bara fyra veckor sedan (båda barnen hann ...

#personligt